Skip to main content

Boek: Waarom zou ik je moeten vertrouwen?

Partners Derk Egeler, Joost Manassen & Maikel Batelaan schreven samen dit vernieuwende managementboek over vertrouwen als onmisbaar fundament binnen elk team en elke organisatie.

Boek bestellen
Samenvatting

De sleutel voor iedere zakelijke relatie, organisatie en samenleving
Een soepele samenwerking is het ideaal van iedere organisatie, maar de praktijk is weerbarstiger. Er zijn tenslotte voortdurend complexe problemen die opgelost moeten worden. Veel leiders reageren dan impulsief: ze vluchten of ze vechten. In toenemende mate zien we leiders die de oplossing kiezen die daar precies tussenin ligt: ze creëren vertrouwen.

Aan de hand van persoonlijke ervaringen in het hart van een groot aantal vooraanstaande organisaties laten de auteurs van dit boek zien wat vertrouwen in een zakelijke context nu werkelijk waard is. Wat vertrouwen kan toevoegen aan innovatieve teams. Hoe je een gesprek met een ander kunt voeren om vertrouwen te bouwen. Hoe talent tot bloei komt.

Zonder vertrouwen blijven problemen vaak onopgelost. Vertrouwen leidt tot een betere samenleving, een succesvollere organisatie en gelukkigere werknemers.

Benieuwd naar de rest van ons boek? Lees hier een review van het Financieel Dagblad.

Podcast: Leaders into wild

In Leaders Into the Wild praten vader en zoon Boy en Niek van Droffelaar over hun wilderniservaringen. Samen gaan ze op zoek naar de impact van de natuur op verandering van leiderschap.

In de podcast ontmoeten theorie en praktijk elkaar: Boy is gepensioneerd corporate executive en facilitator bij de Foundation for Natural Leadership. Hij is recent gepromoveerd op dit onderwerp aan Wageningen University & Research. Niek is consultant en partner bij De Transformatie Groep.

Podcast beluisteren

Podcast: Maikel Batelaan te gast bij Trust Talk

Maikel Batelaan, partner bij De Transformatie Groep en co-auteur van het boek Waarom zou ik je moeten vertrouwen? vertelt in de Engelstalige podcast Trust Talk over het belang van vertrouwen in organisaties en hoe om te gaan met wantrouwen.

Wantrouwen blokkeert de basisprestaties van teams en maakt medewerkers ook erg ongelukkig in hun privéleven. In dit soort situaties is het in de eerste plaats belangrijk om de ‘olifant in de kamer’ te identificeren; ofwel de echte issues te bespreken. Maikel bespreekt het ontstaan van wantrouwen en beschrijft het proces om vertrouwen te herstellen.

Podcast beluisteren